Mölten, Italy
Renovation with demolition, reconstruction and widening of the last floor.
Client: Private

Collaborator:
Ing. Luca Molteni
Year:2021
Typology:residential building
ClimateHouse:-
Type of construction:wood construction
Construction site

The client's aspiration was to elevate the attic floor of his farmhouse and thus create an independent flat, both in terms of usage and energy.
Wood was the main building material used for the design and approval planning. This choice has had the following positive impact on the project: The weight of the new volume is rather low in order to preserve the historic basement built of stone. As a result of the prefabrication, the construction time was reduced, so that the flat below could continue to be used during the construction period. Since wood is recyclable, biodegradable and "carbon neutral", the building also has a low environmental impact.

Press & Media

Similar Projects

two family house
ClimateHouse: A

2020
two family house
ClimateHouse: B

2020
residential building
ClimateHouse: -

2022
Do you have a project idea?
Then let's talk about it!