Photo by Marion Lafogler
Rodeneck, South Tyrol, Italy
Energy renovation and widening of the loft.
Client: private

Collaborator: Arch. Karin Peer
Year:2015
Typology:residential building
ClimateHouse:B
Type of construction:mixed construction
Photo by Marion Lafogler

The client's request was to restructure their part of a duplex. With the energy upgrading was possible to use the volume bonus and thus make a living attic.
On the ground floor is the parents' apartment on the first and second floor was built the new apartment for the son.
The enlargement has been made in wooden structure and insulated with wooden fiber.
Thanks to the ground floor widening now the plant is almost a perfect square. It was decided to reduce the volume and create a view to the south using the terrace on the first and the second floor.
On the second floor, we can find the bedrooms and another small terrace.
The design concept plays with the archetypal form of the house clearly recognizable in the metal frame that binds it together and defines the new volume.

Press & Media

05/2016
Ampliamento in Legno a Bolzano. Un nuovo volume abitabile grazie all'efficienza energetica (IT)
KlimaHaus - Energy certification
PDF 535.85 KBDOWNLOAD

Similar Projects

accomodation
ClimateHouse: C

2016
View - photo by Alexa Rainer
residential building
ClimateHouse: B

2020
residential building
ClimateHouse: A

2022
Do you have a project idea?
Then let's talk about it!